Fietshappening 2013, "Essen Fietst" op 7 juli 2013

Vanaf dit jaar organiseert WTC De Pomp de fietshappening "Essen Fietst" onder het label "Semi-Klassieker van de Vlaamse Wielerbond". Daarenboven blijft het een initiatief dat we kaderen in de Vlaamse feestweek rond 11 juli.

Na een hartelijke ontvangst in de Heuvelhal van Essen-centrum, kan je kiezen uit een ruim aanbod van afgepijlde ritten:

  • 150 km: een rit via de Philipsdam en de Grevelingendam met vertrek tussen 7u30 en 10u
  • 110 km: een rit via de Grevelingendam met vertrek tussen 7u30 en  10u 
  • 70 km: een rit langs rustige Hollandse wegen richting Dinteloord met vertrek tussen 7u30 en 13u
  • 45 en 20km: een gezinsfietstocht langs mooie plekjes in de streek met vertrek tussen 10u en 14u

Voor de 150 en 110 km zijn twee tussenstops voorzien met een versnapering  en een drankje. Voor de 70 km worden de dames extra verwend, want hiervoor verkregen we het VWB-label "Lady Fun classic". Dit betekent ook dat we op de stopplaats, naast hapjes en drankjes, extra sanitaire voorzieningen hebben halfweg de rit.

De recreatieve fietsers komen zeker weer aan hun trekken in de uitgestippeld ritten van 45 en 20 km. Bovendien altijd leuk om de kinderen de pijltjes te laten zoeken en zo de rit te volgen. Hier is er halfweg een halte voorzien waar je nog eens echt kan kennismaken met het boerenleven: ook voor kinderen toch wel bijzonder.

Na de rit kan je opnieuw terecht in de Heuvelhal om na te babbelen en de dorst te lessen. Hier is er douchegelegenheid en kan je de fiets even achterlaten in een bewaakte fietsenstalling.

Om 's morgens geen tijd te verliezen aan de inschrijvingstafel, bieden we groepen wielertoeristen de kans om op voorhand reeds in te schrijven. Stuur hiervoor een mailtje naar ons secretariaat secr@wtcdepomp.be

We verwelkomen jullie graag op 7 juli en bedanken je alvast voor je deelname.