Fietshappening 2015, "Essen Fietst - Bart Aernouts Classic" zaterdag 4 juli 2015

Bedankt aan alle deelnemers om de hitte tijdens de rit te trotseren. We hopen dat je goed hersteld bent en dat we je volgend jaar opnieuw mogen verwelkomen.

Nieuwe vertrekplaats: Sportpark Hemelrijk, Moerkantsebaan 34, Essen

WTC De Pomp organiseert dit jaar de fietshappening "Essen Fietst" wederom als "Semi-Klassieker van de Vlaamse Wielerbond", op zaterdag 4 juli.

Vertrekplaats

De vertrekplaats is dit jaar veranderd, nl. Sportpark Hemelrijck te Essen. De plaats van inschrijving vind je in de taverne van de sporthal achter de tennisterreinen.

Sportpark Hemelrijck Essen, vertrekpunt Essen Fietst - Bart Aernouts Classic

Ruim aanbod van afgepijlde ritten:

  • 150 km: een rit over o.a. de Oesterdam, de Philipsdam en de Grevelingendam met vertrek tussen 7u30 en 10u
  • 110 km: een rit over o.a. de Philipsdam en de Grevelingendam met vertrek tussen 7u30 en 10u
  • 70 km: een rit over rustige Hollandse wegen richting Dinteloord met vertrek tussen 7u30 en 13u
  • 45 km: een gezinsfietstocht langs mooie plekjes in de streek met vertrek tussen 10u en 14u

Een overzicht van de ritten is hier beschikbaar. GPS-gegevens worden één week voor het evenement beschikbaar gesteld: zie onderaan.

Bevoorrading

Voor de 150 en 110 km zijn twee tussenstops voorzien met een versnapering en een drankje. Voor de 70 km worden de dames extra verwend, want hiervoor verkregen we het VWB-label "Lady Fun classic". Dit betekent ook dat we op de stopplaats, naast hapjes en drankjes, extra sanitaire voorzieningen hebben halfweg de rit.

Na de rit ...

Na de rit kan je opnieuw terecht in de taverne van de sporthal om na te babbelen en de dorst te lessen. Hier is er douchegelegenheid en kan je de fiets even achterlaten in een bewaakte fietsenstalling.

We verwelkomen jullie graag op 4 juli en bedanken je alvast voor je deelname.

Volgende evenement

Onze volgende veldtoertocht organiseren we op zondag 27 september 2015 (nieuwe datum!) met een totaal vernieuwd parcours.