fietshappening

Fietshappening 2015, "Essen Fietst - Bart Aernouts Classic" zaterdag 4 juli 2015

Bedankt aan alle deelnemers om de hitte tijdens de rit te trotseren. We hopen dat je goed hersteld bent en dat we je volgend jaar opnieuw mogen verwelkomen.

Nieuwe vertrekplaats: Sportpark Hemelrijk, Moerkantsebaan 34, Essen

WTC De Pomp organiseert dit jaar de fietshappening "Essen Fietst" wederom als "Semi-Klassieker van de Vlaamse Wielerbond", op zaterdag 4 juli.

Paginatypes: 

Fietshappening 2013, verslag van derde "Essen Fietst" op 7 juli 2013

Dit jaar organiseerde wielertoeristenclub De Pomp ook weer een sportief luik in het kader van Vlaanderen Feest. De organisatie werd dit jaar iets uitgebreider met een extra lange uitgestippelde rit van 150 km, naast de reeds gekende 20, 45, 70 en 110 km. Ze bekwam ook het label "Semi-klassieker" van de Vlaamse Wielerbond. De dames konden deelnemen aan de Lady Fun classic van 70 km. Zo'n 600 deelnemers vonden de weg naar de Heuvelhal in Essen-centrum en konden ontdekken hoe mooi rijden het is op de rustige wegen ten noorden van de grens.

Paginatypes: 

Fietshappening 2012, verslag van tweede "Essen Fietst" op 1 juli 2012

Voor de tweede maal organiseerden we een fietshappening voor wielertoeristen en recreanten. WTC De Pomp zorgde met "Essen Fietst" mee voor een sportieve start van de Vlaamse feestweek. Onder een zonnige hemel mochten we heel wat wielerclubs uit de omgeving, vriendengroepen en families begroeten voor heerlijke tochten van 110, 70, 45 of 20 km. Voor de bijna 400 deelnemers was er behalve zon, wind, een regenbui, halfweg een tussenstop met drank en versnapering. De jongste deelnemers genoten op hun stopplaats van het echte plattelandsleven met kalfjes en lammetjes.

Paginatypes: